Waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de bruidsschoenen

      Comments Off on Waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de bruidsschoenen

Image result for Waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de bruidsschoenen

De organisatie van een bruiloft is een proces dat moeite vraagt van in het begin tot het einde. Behalve dat je mooi en elegant voor de dag wil komen, is het ook de bedoeling dat je je goed voelt. Als het om trouwschoenen gaat, is comfort dan ook het sleutelwoord. Niemand wil pijn lijden op deze perfecte dag. Jammer genoeg zijn de mooiste schoenen vaak niet de comfortabelste om mee te dansen? Wat moet een bruid dan doen?

Hoge hakken?

Natuurlijk wil elke vrouw iets mooi dragen aan haar voeten maar moeten dat echt altijd hoge hakken zijn? Voor wie trouwt op het strand, is het helemaal de verkeerde keuze. De hakken zinken weg in het zand en je waggelt naar het altaar. Tijdens de ceremonie sta je de hele tijd te wiebelen om je hak uit het zand te trekken en kan je je met moeite concentreren op de trouwbeloften van je aanstaande omdat je met je volle gewicht op je tenen probeert te staan. Hoge hakken in het zand zijn sowieso een verloren strijd. Dit geldt trouwens ook voor gazon. Niet alleen zink je daarin weg, als het geregend heeft, maak je je bruidsschoenen heel vuil. Wedge schoenen zijn hier een betere keuze.

Eerst de bruidsjurk, dan de schoenen

Zal je alleen op harde oppervlakten lopen, dan is de ideale hoogte van de hak maximum 12 cm. Wie toch hoger wil, kan overwegen om een tweede paar schoenen te kopen. Let er wel op dat deze schoenen in hoogte niet te veel verschillen. De lengte van de bruidsjurken wordt afgestemd op de bruidsschoenen. Daarom is het belangrijk dat je eerst de bruidsjurk koopt en daarna pas de schoenen. Is het tweede paar schoenen veel lager, dan hangt de bruidsjurk op de jurk en trap je de stof de hele tijd voor je uit of staan de gasten erop bij het dansen. Niet echt stijlvol.

Suede of stof?

Bruidsschoenen bestaan in meerdere materialen: suede, gelakt, in leder of satijn. Meestal zijn ze in dezelfde kleur als de bruidsjurk dus jawel ‘wit’. En daar wringt het schoentje. Een hele dag en nacht binnen en buiten rondlopen in witte schoenen, dat maakt dat als je ze de volgende dag bekijkt, ze er niet meer zo mooi wit uitzien. Zonde toch? Overweeg om satijnen schoenen te laten verven in het zwart voor een zacht prijsje. Je zal zien dat ze zo jouw cocktailjurk zullen opfleuren op een feestje.

Volg het weer

Om het comfort van de bruidsschoenen te verhogen, is het aan te raden om een paar te kiezen dat past bij het seizoen waarin de bruiloft plaatsvindt. Hoe mooi die open muiltjes ook zijn, in de winter vriezen je tenen eraf bij het poseren voor de fotoshoot in de kerk, of tijdens de ceremonie in de kerk. De voeten zijn de plaats die het meest gevoelig zijn voor weersomstandigheden. Er bestaan heel mooie gesloten bruidsschoenen. Haal inspiratie bij webshops als JJ’s House.